Når jeg tænker på spinattærte/skovhavetærte, så tænker jeg umiddelbart grønt blandet med æg og ost til et behageligt, men mageligt og roligt færdigt udtryk. Det er en dejlig ret og her på blokken er der opskrift på en umanerlig god en af slagsen. Men denne her skovhavegrønt-tærte er helt anderledes livlig, krydret, syrlig, og alligevel er det jo umiskendeligt en tærte. Jeg tror det kommer sig af at tærten er uden æg, og krydringen er baseret på den skønne, sitrende marokkanske koriander dressing “chermoula”. En af mine personlige favoritter, og lige nu er der masser af koriander i mit køkkenhavebed. Hvis ikke du har adgang til frisk koriander, så find på en anden ret at lave - jeg tror simpelthen ikke der findes en erstatning for korianderen i denne ret. Endnu engang tak til Ottolenghi, det er da utroligt som han og hans team kan blive ved med at ryste fantastiske opskrifter ud af ærmet. Gå i gang mindst et par timer før den skal spises, da den skal bage næsten 1 time og hvile bagefter. Tærten kan til gengæld godt samles dagen i forvejen og så stilles ubagt på køl, til det er tid til at bage den.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |