Syrisk rose (Hibiscus syriacus) vokser som en prydbusk i mange danske haver, og blomstrer for tiden. Blomsterne (og bladene) er spiselige. De smager mildt og behageligt, men ikke af så meget og blomsterbunden er til den grove side. Til gengæld er der mange af dem, så der er noget at eksperimentere med. Blomsterknopperne blev stegt, og de udsprungne blomster blev serveret i salat og med flødeostefyld:
Stegningen af blomsterknopperne fungerede meget godt, og gjorde den grove bund lidt mere tygbar. De minder om okra i smag og konsistens. De blev puttet i “salaten” sammen med kogte bønner, tomater, modne blommer, fermenterede umodne blommer, kronbladene fra syrisk rose og løgblomster. Det fungerede udmærket. På det andet billede er der blomster fyldt med en mascarpone rørt op med løg, hvidløg, chili og maste havtorn, og med havtorn og løgblomster ovenpå. De blev serveret ovenpå en omelet. Det blev også en udmærket ret. Især gjorde de syrlige havtorn sig godt sammen med de mere fede smage fra omeletten og flødeosten.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |