fraskovhaventilmaven.dk
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt

Lige nu i min skovhave og omegn

   
    

Stegte butterbeans med bladkål og tomater

10/31/2020

0 Comments

 
Den her ret har de stegte butterbeans som base også mødes de med de stegte tomater, stegt kål og valnødder. Det er umami på 4 forskellige måder med en snert af citron og syren fra tomaterne til at løfte det. Det er en ret der med sin fyldighed og i smagsuniverset minder mig om minestrone, altså lige bortset fra at det ikke er en suppe. Retten har jeg planket fra The Guardian, men jeg tænker at den må have sin oprindelse i middelhavslandene.
Billede
Ingredienser, 4-5 personer:
  • butterbeans, 400 g tørrede eller 2 pakker forkogte
  • urter til kogning af bønnerne fx laurbær, rosmarin og hvidløg
  • olivenolie til stegning, der skal bruges en hel del
  • små tomater, 250 g
  • evighedskål eller anden slags grønkål, ca. 200 g renset og grofthakket
  • hvidløg, 2-3 fed, fintsnittet
  • valnødder, 50 g
  • muskatnød, revet 1/2 tsk
  • citron, revet skal og saft fra 1
  • salt og peber
  • evt. fermenteret æble, i tern
  • revet parmesan til servering
Fremgangsmåde:
  1. bønnerne udblødes mindst 10 timer før de skal koges
  2. kog bønnerne til de er møre med nogle smagsgivende urter fx laurbær, rosmarin, hvidløg og salt. Det tager 1 time til 1 1/2.
  3. rist valnødderne på en tør pande og tag dem fra panden
  4. Steg bønnerne i olivenolie på panden ved ret høj varme til de er gyldne og ristede på ydersiden. Det tager 10-15 minutter, der skal røres undervejs, og jeg tilsatte også mere olie henad vejen
  5. tilsæt tomaterne og steg til de begynder at gå i stykker, rør undervejs
  6. tilsæt mere olie og kålen og lidt salt og steg til kålen falder sammen og måske bliver lidt brændt i kanterne, der skal røres undervejs 
  7. tilsæt valnødder, hvidløg og muskatnød og steg kort tid (10 s), tilsæt citronsaft og citronskal og steg yderligere 10 s
  8. smag til og server med revet parmesan og evt. fermenteret æble som topping
0 Comments



Leave a Reply.

    Spis din have

    - men kun de spiselige planter

    Arkiv

    November 2023
    October 2023
    September 2023
    August 2023
    July 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    September 2022
    August 2022
    July 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020

    Emner og måneder

    All
    Fermentering
    Haven Og Planterne

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by SiteGround
  • Hvorfor denne blog?
  • Blog
  • Om mig, min have og min mad
  • Om skovhaver
  • Kontakt