De små hårde grønne figner på figentræet når ikke at modne, og nu her med det koldere vejr er de gået helt i stå. Jeg plukkede dem alle sammen og har nu syltet dem efter en traditionel sydafrikansk opskrift gengivet af Marie Viljoen. Processens 4 trin strækker sig over et par dage, men de passer sig selv det meste af tiden. Resultatet giver næsten kandiserede figner i sirup. I betragtning af at det er alle de små hårde grønne figner, så smager både frugterne og siruppen overraskende meget af figner - som brændte figner bare uden det brændte. Men kan selvfølgelig godt tilsætte alle mulige smagsgivere, men så risikerer man at figen smagen drukner. Måske næste år? Jeg tænker de går godt til desserter og ost, til topping på pandekager eller anden morgenmad, måske i salater? Kombinationen med de her salte oste-kikærtecrackers bliver nok en ny klassiker i mit repertoire. Jeg valgte billedet nedenfor selvom glasset er snavset og siruppen grumset, fordi man kan se hvordan fignerne er simret så længe så de bliver næste helt gennemsigtige, det er vigtigt for konsistensen.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |