Sommerens bær i syltetøj er en god måde at gemme overfloden. Uanset om det er med hindbær, solbær, stikkelsbær, kirsebær eller en blanding, så laver jeg syltetøjet på samme måde som beskrevet i denne post. Det giver næsten garanti for ikke at få vandet, smagløst, sjasket syltetøj, der er noget af det tristeste jeg kender - skønne spildte kræfter. Princippet er at koge bærrene ved høj varme i en pande med stor overflade, så vandindholdet reduceres så hurtigt som muligt og dermed giver den mindst mulige varmepåvirkning af bærrenes smag. Kog et par umodne æbler med, det giver pektin, som sørger for at syltetøjet ikke bliver sjasket. I år har jeg forsøgt mig med en lille smule sur-kirsebær til stikkelsbær. Mest fordi jeg næsten ikke kan lade være med at prøve nye kombinationer af, og fordi jeg kom til at plukke for mange kirsebær i forhold til mængden af solbær.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |