Vi får en kombination af kirsebær og solbær med vores mysli for tiden. Det søde fra kirsebærrene får lige lidt mere kant fra solbærrene og det smager så skønt. Derfor har jeg forsøgt mig med denne kombination i en syltetøj. Af en eller anden grund er det ikke så normalt at bruge kirsebær til syltetøj. Jeg tror også det ville blive lidt for mildt og rundt og fadt alene. Derfor solbær. Kirsebærrene saftede noget mere end jeg er vant til, så det blev lidt mere flydende end jeg egentlig foretrækker. Enten skal man koge mere ind, eller også skal der tilsættes flere umodne æbler end jeg gjorde, eller man kanariegul “syltesukker”, der indeholder pektin i stedet for sukker. Det er der justeret med i opskriften nedenfor. Der skal jo være ret meget sukker i syltetøj af hensyn til holdbarheden, og dermed blev min syltetøj lidt for sød, derfor citronsaft til at afbalancere smagen. Men det afhænger selvfølgelig af dine kirsebær. Og hvis du bruger en blanding af sur-kirsebær og søde kirsebær, så er det jo en helt anden sag. Jeg har udstenet kirsebærrene med en spisepind. Det er noget nemmere end at skære dem ud med en kniv - tak til @metteskreaunivers for det tip.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |