Her er en skovhavesalat på en base af bulgur. Jeg har kaldt den tabbuleh, for jeg har en opskrift på libanesisk persillesalat, der hedder sådan. Og det er jo oplagt blot at tage persillen ud af salaten og erstatte med en skønsom blanding af skovhaveurter. Men den her version er mere et konglomerat af de forskellige bulgursalater af mellemøstligt tilsnit der rumler rundt inde i mit hoved, og som så blev til denne salat den dag. Så skyldig tak til den libanesiske persillesalat for at lægge navn og inspiration til, derfra er ansvaret mit. Hvis du ikke har bulgur, så kan du i stedet bruge fx couscous og sikkert også andet kogt korn. Bulgur/couscous binder salaten sammen på en behagelig måde (kulhydrat-krammet?) men kan også dølge den friske smag. Det bliver mere en "madsalat" eller et let måltid i sig selv med måske blot lidt mindre tilbehør. Vi fik grillede nakkekoteletter og grillet spidskål til. Fordi bulguren kan dølge, så vær også her omhyggelig med tilsmagningen - i grunden tror jeg ikke du kommer til at møde en opskrift hos mig, hvor jeg ikke anbefaler at tilsmage omhyggeligt, det kan gøre hele forskellen. Igen er de angivne skovhaveurter eksempler, du kan sagtens undlade nogle og bruge nogle andre. Men sørg for at der er en bred palette.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |