Den her ret med kylling, tahin og hummus har længe stået på listen over retter jeg havde lyst til at lave. Så nu her hvor man endelig begynder at kunne finde de små nye spæde planter af mælkebøtte, løgkarse, rødnervet syre, citronmelisse, vinterkarse, bibernelle og katost, så greb jeg chancen. Ovenstående blev så også suppleret med bronzefennikel og smalbladet klokke (men klokkebladene var nu stadig hårde og lidt kedelige). Den her ret består af så mange elementer der i sig selv er lækre, at hver mundfuld er som at spise en mundfuld af et skatkammer. Eneste problem er måske at de små spæde spirer kan drukne lidt i det sprøde brød, den smagfulde kylling, den lækre kål osv., også skal man holde lidt igen med de syltede rødløg, så de ikke kommer til at dominere det hele. Inspirationen kommer fra en opskrift i The Guardian, muligvis er Claire Thomson ophavskvinden til den. De kålblade der omslutter et blomkålshoved, og som man som regel skærer fra, er ekstra gode til ovnbagning fordi de har både noget tyndt, der bliver brændt og noget tykt, der bliver saftigt under bagning. Det fungerer også godt som tilbehør i alle mulige andre sammenhænge. Men hvis ikke du lige har den slags tilovers så kan du i denne ret erstatte med f.eks spidskål. Eller du kan helt droppe kål i retten også servere en anden grøntsag til, bagte rodfrugter fx.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |