Man er da et skarn, hvis ikke nyder sensommerens overflod af courgetter og tomater og den slags bare fordi det ikke lige oplagt vokser i en skovhave. Jeg forsøger at være pragmatisk i min tilgang til skovhaver og til den her blog, så selvfølgelig nyder jeg også sæsonens lokale grøntsager. I den her ret med sådan et dejligt italiensk præg er der så krydret med oregano, hedemynte og “toon-blade” fra skovhaven. Det kan godt være det ikke lyder af noget særligt, men det har en altså en superdejlig smag af alt det bedste fra Italien. Tænk at courgetter kan blive så lækre og smagfulde blot ved at blive dampet blidt med smagsgivere i 15 minutter. Det er ren Ottolenghi bortset fra tilføjelsen af hedemynte - fordi den lige var der, og et blad fra mit nye lille “toon-træ”. “Toon-træet” eller “kinesisk mahogni”/toona sinensis har blade med en skøn umamirig smag af ristet hvidløg. Jeg plantede den 15 cm lange tynde pind i foråret og nu er det mindst en meter højt og skyder stadig friske skud. Jeg plejer egentlig at lade træer være den første vækstsæson, men det vokser så friskt og frodigt så jeg ikke kunne dy mig. Nu tilførte jeg det jo blot som ekstra krydderi, og jeg burde jo nok have substitueret hvidløg og oregano med den, men det må blive næste gang. Jeg serverede pasta til så var det et fuldt måltid i sig selv, brød ville også være fint til.
0 Comments
Leave a Reply. |
Spis din have- men kun de spiselige planter Arkiv
November 2023
Emner og måneder |