Jeg elsker min skovhave og ideen om skovhaver generelt. Men for at det rigtig skal give mening, så skal planter fra den også spises af mig og min familie. Det er en dejlig tanke, men nogle gange alligevel lidt sværere end man skulle tro.
De madtraditioner jeg er rundet af bygger jo på hvad der vokser i en traditionel køkkenhave og hvad man kan købe i butikker. Grøntsagsmæssigt bygger det på kartofler, gulerødder, ærter og persille og så videre. De afgrøder passer ikke ind i en skovhave, så nu skal jeg lave mad med planter jeg slet ikke har truffet før som Slangeurt og Takkeklap. Og med planter som jeg nok kender, men som jeg slet ikke havde tænkt på at putte i munden fx. Sankt Hans urt, Smalbladet klokke og dagliljer. Når der står persille i en opskrift og jeg ikke har det i skovhaven, men til gengæld en hob andre grønne aromatiske urter, hvad kan jeg så bruge i stedet?
Det skal min blog handle om, for jeg tror ikke jeg er den eneste der er i færd med at inkorporere skovhaveafgrøder i dagens måltider. Jeg håber at det at jeg deler mine ideer, opskrifter og erfaringer kan inspirere dig, der har fundet denne side. Og at du vil dele dine tips og opskrifter til fælles glæde.
Min blog kommer sikkert i et eller andet omfang til også at handle om min skovhave mere generelt og hvad der ellers optager mig i min have. Du kan læse mere om mig og min have på siden om det. Og hvis du af uransagelige veje er havnet på denne side uden at vide hvad jeg mener når jeg skriver skovhave, så er der også lidt om skovhavebrug.